Knut Reiersrud

Knut Reiersrud är en legendarisk norsk bluesgitarrist med ena foten också i världsmusiken. Under 25 år har han spelat och sjungit runt hela världen. I Sverige är han kanske mest känd för turnéer tillsammans med Ale Möller och Eric Bibb, och som vapendragare till Sven Zetterberg.

Han föddes i Oslo och slog igenom som blues- och folkmusiker redan som tonåring. Det berättas om hur han vid ett tillfälle som 18-åring ”duellerade” på scen med Buddy Guy och Otis Rush som då turnerade i Norge. Under åren har han spelat med de flesta inom blues- och folkmusik. I Norge t.ex. Terje Rypdal, Jan Garbarek, A-Ha, Odd Nordstoga och Susanne Sundför. Utomlands märks bl.a. hans samarbete med Stevie Ray Vaughn, Dr John och Buddy Guy.

Knut Reiersrud har under åren fått många utmärkelser och spelat in mer än 200 skivor varav 14 solo. Han har också varit värd på NRKs radioprogram ”Blues Asylet”.

Förra året gjorde han succé på Grebbestad Jazzfestival och det är på mångas begäran som han nu kommer tillbaka sommaren 2019.